Kotleciki pieczarkowe

Przepis na Kotleciki pieczarkowe
Czas przygotowania35 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Kotleciki pieczarkowe to wegetariańskie kotleciki, które świetnie pasują zarówno do ziemniaków, jaki i ryżu czy kaszy. Proste i szybkie do przyrządzenia, polecamy nawet tym bez doświadczenia w kuchni.

Składniki

  • 500 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych
  • sól i pieprz do smaku
  • bułka tarta do obtaczania

Promocje na składniki

Jak zrobić kotleciki pieczarkowe

  1. Pieczarki oczyścić wilgotną ściereczką i zetrzeć na grubej tarce. Przełożyć do dużej miski.
  2. Cebulę drobno posiekać, dodać do startych pieczarek. Dodać płatki owsiane i 2 jajka. Doprawić solą i pieprzem.
  3. Dobrze wymieszać masę i formować kotleciki. Jeśli będą się rozpadać przy formowaniu, można dodać jeszcze jedno jajko. Obtaczać kotleciki w bułce tartej i kłaść na rozgrzany na patelni olej.
  4. Smażyć z każdej strony po około 7 minut, aż będą rumiane.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.