Kremowe spaghetti carbonara

Przepis na Kremowe spaghetti carbonara
Czas przygotowania20 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Kremowe spaghetti carbonara to makaron spaghetti z pysznym, śmietanowo-serowym sosem. Jest to kultowa potrawa włoska, którą uwielbia każdy. Polecamy wypróbować ten przepis, nie jest skomplikowany, a danie na pewno zasmakuje domownikom.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić kremowe spaghetti carbonara

  1. Ugotować makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
  2. W międzyczasie w misce wymieszać trzepaczką śmietanę z jajkiem i serem żółtym. Doprawić solą, pieprzem i gałką.
  3. Odcedzić makaron kiedy będzie ugotowany al dente.
  4. W głębokiej patelni stopić trochę masła, dodać boczek/szynkę i krótko go podsmażyć. Dodać makaron i polać sosem śmietanowym.
  5. Dobrze wymieszać i odstawić na około 2 minuty. Podawać na gorąco posypane parmezanem.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.