Kurczak z porami i pieczarkami

Przepis na Kurczak z porami i pieczarkami
Czas przygotowania30 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Kurczak z porami i pieczarkami to pyszne piersi z kurczaka w kremowym, śmietanowym sosie z dodatkiem pieczarek i pora. Świetnie smakować będzie zarówno z ziemniakami, jak i ryżem czy kaszą. Polecamy.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić kurczak z porami i pieczarkami

  1. Rozgrzać oliwę na dużej patelni, dodać kurczaka i pieczarki, smażyć przez 5 minut, cały czas mieszając.
  2. Dodać pora, wymieszać i smażyć przez kolejne 5 minut. Posypać mąką i wymieszać, następnie dodać bulion i mleko, zagotować.
  3. Zmniejszyć ogień, dodać zioła i skórkę z cytryny i gotować przez 5 minut, aż sos się zredukuje. Doprawić solą i pieprzem.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.