Szarlotka Lidlomix – przepis i wskazówki
22.04.2024
Likier kakaowy
10 min + studzenie
średni
02.11.2023
Likier kakaowy to trunek oparty na spirytusie, z dodatkiem mleka skondensowanego, cukru i kakao, doprawiony gałką muszkatołową. Nie wymaga fermentacji, dlatego przygotować go można w zaledwie parę minut. Wystarczy, że ostygnie i jest gotowy do spożycia. Polecamy.
Spis treści:
Składniki
- 1/2 szklanki spirytusu
- 1 puszka mleka skondensowanego, niesłodzonego
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżki kakao
- gałka muszkatołowa
Jak zrobić likier kakaowy
- Mleko z cukrem podgrzać do rozpuszczenia cukru.
- Kakao wymieszać ze spirytusem i połączyć wszystko razem.
- Przestudzić. Przed podaniem posypać delikatnie gałką.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze