Panierowany bakłażan

Przepis na Panierowany bakłażan
Czas przygotowania30 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Panierowany bakłażan to jarska propozycja obiadowa, przygotowywana z plastrów bakłażana, zanurzonych w jajku i obtoczonych w bułce tartej, a następnie pieczonych z masłem w piekarniku, w naczyniu żaroodpornym. Polecamy podawać z dodatkiem np. gotowanych ziemniaków.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić panierowany bakłażan

  1. Nagrzać piekarnik do 220°C. W czasie gdy się nagrzewa, wstawić do niego płytkie naczynie do pieczenia i roztopić w nim masło.
  2. W małej misce roztrzepać jajko z solą i pieprzem. Maczać plastry bakłażana w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. Układać panierowane plastry w ciepłym naczyniu z masłem.
  3. Piec około 20 minut, aż będą miękkie, odwracając raz po 10 minutach. Przed podaniem posypać koperkiem.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.