Szarlotka Lidlomix – przepis i wskazówki
22.04.2024
Puree z groszku z paluszkami rybnymi i tortillą
20min
średni
02.11.2023
Puree z groszku, paluszki rybne, korniszony i marchewka to świetnie współgrające ze sobą smakiem dodatki, które tworzą oryginalny farsz dla tortilli. Takie nadzienie przygotowuje się szybko i prosto – wypróbuj.
Składniki
- 6 paluszków rybnych
- 175 g mrożonego groszku
- ½ łyżki oleju rzepakowego
- 1 łyżka soku z cytryny plus parę łódeczek do podania
- 2 tortille pełnoziarniste
- 2 marchewki, starte
- 1-2 korniszony, krojone
Jak zrobić puree z groszku z paluszkami rybnymi i tortillą
- Usmaż lub upiecz paluszki rybne, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- W międzyczasie ugotuj groszek (ok 5 minut), następnie odcedź, dodaj olej i sok z cytryny i zblenduj. Dopraw.
- Podgrzej tortille. Rozsmaruj puree z grochu i marchewkę, rozłóż paluszki rybne i korniszony.
- Zroluj i jedz, gdy są jeszcze gorące, kropiąc sokiem z cytryny.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze