Śledzie w jogurcie

Przepis na Śledzie w jogurcie
Czas przygotowania90min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Śledzie w jogurcie naturalnym z cebulką i ogórkiem  to tradycyjny dodatek wigilijny, który co roku gości na polskich stołach. Nasz przepis na śledzie w jogurcie naturalnym jest prosty, szybki do wykonania i udaje się za każdym razem.

Składniki

  • 4 podwójne filety ze śledzia (najlepiej marynowane z cebulką, ale bez oleju)
  • 300 g naturalnego jogurtu light
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 cebula drobno posiekana
  • 1 ogórek kiszony , pokrojony w kosteczkę
  • pieprz i cukier do smaku

Promocje na składniki

Jak zrobić śledzie w jogurcie

  1. Jeśli śledzie są mocno solone należy je najpierw wymoczyć w mleku.
  2. Pokroić filety ze śledzi w niewielkie kawałki. Włożyć do miski, dodać jogurt, musztardę, cebulę, ogórka i przyprawy i wymieszać.
  3. Włożyć do lodówki na minimum godzinę, żeby śledzie przeszły dobrze smakami.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.