Szparagi zapiekane z parmezanem

Przepis na Szparagi zapiekane z parmezanem
Czas przygotowania25 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Szparagi zapiekane z parmezanem to smakowity pomysł na dodatek do obiadu lub przekąskę, która z powodzeniem zaspokoi głód. Szparagi zapiekane są razem ze startym parmezanem i bułką tartą, a następnie skropione octem balsamicznym. Polecamy.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić szparagi zapiekane z parmezanem

  1. Nagrzać piekarnik do 230°C.
  2. Położyć szparagi na blasze do pieczenia, skropić oliwą i wymieszać, by się nią równo pokryły.
  3. Ułożyć ponownie aby wszystkie tworzyły jedną warstwę, posypać równomiernie parmezanem, bułką tartą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
  4. Piec 12 do 15 minut w rozgrzanym piekarniku, aż ser się roztopi, a szparagi będą miękkie, ale wciąż jędrne. Podawać natychmiast na ciepłych talerzach, zroszone octem balsamicznym.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.