Tagliatelle z pieczarkami i szparagami

Przepis na Tagliatelle z pieczarkami i szparagami
Czas przygotowania30 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić tagliatelle z pieczarkami i szparagami

  1. Ze szparagów odkroić zdrewniałe końcówki, a resztę pokroić na mniejsze kawałki. Główki odłożyć.
  2. Na dużej patelni rozgrzać oliwię. Lekko podsmażyć czosnek i dodać szparagi. Smażyć na średnim ogniu przez 5 minut, a następnie dodać pieczarki.
  3. Dodać wino i smażyć, aż odparuje. Smażyć jeszcze przez 5 minut, a na ostatnie 2 minuty dodać odłożone główki szparagów.
  4. Ugotować makaron al dente i odcedzić, zachowując trochę wody.
  5. Na patelnię ze szparagami dodać makaron, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać, dodać śmietanę i skropić oliwą jeśli danie jest zbyt suche.
  6. Nałożyć na talerze i posypać parmezanem.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.