Tarta truskawkowa z kremem

Przepis na Tarta truskawkowa z kremem
Czas przygotowania65 min + chłodzenie
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Tarta truskawkowa z kremem to idealny wybór na letni deser, kiedy truskawki są łatwo dostępne, soczyste i słodkie. Kremowe, delikatne wypełnienie idealnie łączy ciasto z owocami. Polecamy.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić tarta truskawkowa z kremem

  1. Wymieszać razem wszystkie składniki na spód, pocierając je w palcach, a następnie szybko zagnieść, aż do połączenia ciasta w jednolitą kulę. Wstawić do lodówki na 30 minut.
  2. Rozgrzać piekarnik do 180 C. Okrągłą blaszkę wysmarować masłem i oprószyć mąką.
  3. Na powierzchni lekko posypanej mąką rozwałkować ciasto tworząc koło, a następnie wyłożyć je do przygotowanej blaszki. Piec przez 20 minut w rozgrzanym piekarniku.
  4. Wyjąć z piekarnika i odstawić, aby ostygło.
  5. Wymieszać wszystkie składniki na nadzienie i wyłożyć gotowy krem na ostudzony spód. Na koniec na wierzchu ułożyć truskawki.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.