Tofu Agedashi

Przepis na Tofu Agedashi
Czas przygotowania15 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 340 g bardzo twardego tofu
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 szklanki oleju do smażenia
  • 2 posiekane dymki
  • 2 łyżki sosu hoisin

Promocje na składniki

Jak zrobić tofu agedashi

  1. Pokroić tofu na 12 kostek. Wysypać mąkę ziemniaczaną na talerz lub płytką miskę i dokładnie obtoczyć w niej tofu.
  2. Rozgrzać tyle oleju, aby kostki tofu były w nim zanurzone do połowy. Smażyć kostki na gorącym oleju po 3 do 5 minut z każdej strony, aż staną się chrupiące. Odsączyć na ręczniku papierowym.
  3. Posypać tofu dymką i skropić sosem hoisin. Podawać natychmiast.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.