Warzywna minestrone a'la Genovese

Przepis na Warzywna minestrone a'la Genovese
Czas przygotowania50 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Warzywna minestrone a’la Genovese to zupa przyrządzona na bazie białej fasoli, selera naciowego, marchewek, ziemniaków, cukinii, fasolki szparagowej, porów i groszku. Ta wyśmienita zupa warzywna świetnie sprawdzi się na pierwsze danie. Polecamy.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić warzywna minestrone a'la genovese

  1. Fasolę wyłuskać z łupin.
  2. W garnku rozgrzać oliwę i dodać cebulę, seler i marchew. Dodać skórkę z cytryny i gotować przez 2-3 minuty.
  3. Dodać ziemniaki i resztę warzyw. Posolić (dość sporo) i dodać goździki.
  4. Przykryć garnek, doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień. Gotować na wolnym ogniu przez 20-25 minut, aż warzywa będą miękkie. Odstawić na 10 minut.
  5. Doprawić solą i pieprzem, nalewać na talerze. Skropić dla dekoracji oliwą z oliwek, posypać tartym parmezanem

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.