Wołowina z pieprzem i pieczarkami

Przepis na Wołowina z pieprzem i pieczarkami
Czas przygotowania30 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Wołowina z pieprzem i pieczarkami to pyszna, delikatna i soczysta wołowina, smażona z pieprzem, pieczarkami i cebulką. Polecamy podawać z gotowanym ryżem.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić wołowina z pieprzem i pieczarkami

  1. Pokroić mięso na paseczki, okrawając z tłuszczu. Lekko pokruszyć ziarna pieprzu w moździerzu. Przełożyć razem do dużej miski.
  2. Rozgrzać oliwę i masło na patelni lub w woku. Wrzucić pieczarki i cebulę i smażyć przez 2–3 minuty, aż lekko zmięknie. Posolić.
  3. Przełożyć pieczarki i cebulę z patelni na talerz. Wlać na patelnię resztę oliwy. Wrzucić mięso i smażyć przez 2–3 minuty na dużym ogniu, mieszając.
  4. Wlać brandy i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 30 sekund. Wrzucić cebulę i pieczarki z powrotem na patelnię i posypać natką pietruszki.
  5. Kiedy mięso będzie gotowe rozłożyć na talerze. Polecamy podawać z ryżem.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.