Zupa pieczarkowa z indykiem

Przepis na Zupa pieczarkowa z indykiem
Czas przygotowania70 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Zupa pieczarkowa z indykiem to kremowa, aromatyczna zupa z dodatkiem delikatnego mięsa z indyka. Dobrze doprawiona, z dodatkiem świeżego pieczywa to świetna propozycja – zarówno na pierwsze danie, jak i jako samodzielny posiłek.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić zupa pieczarkowa z indykiem

  1. Indyka opłukać i osuszyć, pokroić w kostkę oprószyć mąką i dokładnie wymieszać.
  2. W głębokim rondlu podgrzać olej i zeszklić na nim cebulę z czosnkiem, następnie dodać mięso i smażyć przez 5 minut.
  3. Do podsmażonego mięsa dodać pieczarki i smażyć przez kolejne 5 minut.
  4. Podsmażone składniki zalać bulionem i doprawić papryką, kminkiem, solą i pieprzem.
  5. Po zagotowaniu się zupy zmniejszyć ogień i gotować przez 30 minut, aż mięso będzie miękkie
  6. Pod koniec gotowania do zupy dodać koncentrat pomidorowy i śmietanę. Zagotować.
  7. Zupę podawać ze świeżym pieczywem i natką pietruszki.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.