Likier kakaowy

Przepis na Likier kakaowy
Czas przygotowania10 min + studzenie
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Likier kakaowy to trunek oparty na spirytusie, z dodatkiem mleka skondensowanego, cukru i kakao, doprawiony gałką muszkatołową. Nie wymaga fermentacji, dlatego przygotować go można w zaledwie parę minut. Wystarczy, że ostygnie i jest gotowy do spożycia. Polecamy.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić likier kakaowy

  1. Mleko z cukrem podgrzać do rozpuszczenia cukru.
  2. Kakao wymieszać ze spirytusem i połączyć wszystko razem.
  3. Przestudzić. Przed podaniem posypać delikatnie gałką.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.