Pasta z makreli z bagietką i masłem chrzanowym

Przepis na Pasta z makreli z bagietką i masłem chrzanowym
Czas przygotowania25 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Nasza propozycja na popołudniową przekąskę lub pożywne śniadanie to pasta z makreli z bagietką i masłem chrzanowym. Pełna wartości odżywczych pasta z makreli wędzonej, w połączeniu z proponowanymi przez nas dodatkami to gwarancja zarówno smacznego, jak i zdrowego posiłku.

Składniki

  • 15 g masła + 25 g masła, stopionego
  • skórka z ½ cytryny
  • 160g wędzonej makreli (filety), bez skóry
  • 1 cebula dymka, grubo siekana
  • 1 łyżeczka ostrego chrzanu, plus ekstra do podania
  • 1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki i parę listków do podania
  • bagietka

Promocje na składniki

Jak zrobić pasta z makreli z bagietką i masłem chrzanowym

  1. Wrzuć 25 g roztopionego masła, skórkę z cytryny, makrelę i cebulkę do robota kuchennego/blendera i zmiksuj, aż uzyska gładką konsystencję. Przełóż do miseczek i wygładź górę
  2. Następnie zmieszaj 15 g masła z chrzanem i pietruszką. Ostrożnie nałóż na wcześniej przygotowaną pastę.
  3. Udekoruj kilkoma listkami pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem. Odstaw, aż masło stężeje. Podawaj z bagietką.
LidiaKa Autor: LidiaKa

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.