Szarlotka Lidlomix – przepis i wskazówki
22.04.2024
Pasta z makreli z bagietką i masłem chrzanowym
25 min
średni
02.11.2023
Nasza propozycja na popołudniową przekąskę lub pożywne śniadanie to pasta z makreli z bagietką i masłem chrzanowym. Pełna wartości odżywczych pasta z makreli wędzonej, w połączeniu z proponowanymi przez nas dodatkami to gwarancja zarówno smacznego, jak i zdrowego posiłku.
Składniki
- 15 g masła + 25 g masła, stopionego
- skórka z ½ cytryny
- 160g wędzonej makreli (filety), bez skóry
- 1 cebula dymka, grubo siekana
- 1 łyżeczka ostrego chrzanu, plus ekstra do podania
- 1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki i parę listków do podania
- bagietka
Jak zrobić pasta z makreli z bagietką i masłem chrzanowym
- Wrzuć 25 g roztopionego masła, skórkę z cytryny, makrelę i cebulkę do robota kuchennego/blendera i zmiksuj, aż uzyska gładką konsystencję. Przełóż do miseczek i wygładź górę
- Następnie zmieszaj 15 g masła z chrzanem i pietruszką. Ostrożnie nałóż na wcześniej przygotowaną pastę.
- Udekoruj kilkoma listkami pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem. Odstaw, aż masło stężeje. Podawaj z bagietką.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze