Pstrąg z grilla nadziewany ziołami

Przepis na Pstrąg z grilla nadziewany ziołami
Porcje4 porcje
Czas przygotowania55 minut
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić pstrąg z grilla nadziewany ziołami

  1. Pstrągi skrapiamy obficie sokiem z cytryny i posypujemy solą.
  2. Na rozgrzanej patelni roztapiamy masło i dodajemy cebulę. Smażymy kilka minut aż się zeszkli.
  3. Dodajemy pieczarki i smażymy aż odparują większość wody. Dodajemy posiekaną pietruszkę i doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
  4. Farsz nakładamy do wnętrza pstrąga. Na wierzchu możemy położyć plasterki cytryny by wzmocnić aromat.
  5. Pstrągi przekładamy na rozżarzonego grilla i pieczemy przez ok 15 minut. Po tym czasie obracamy ryby na drugą stronę i pieczemy kolejne 10-15 minut.
  6. Jeżeli chcemy by ryby były bardziej soczyste w środku i mniej przypieczone od zewnątrz, to przed grillowaniem pstrągów możemy zawinąć je w folie aluminiową (niezbyt szczelnie).

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.