Szarlotka Lidlomix – przepis i wskazówki
22.04.2024
Pstrąg z grilla nadziewany ziołami
4 porcje
55 minut
średni
02.11.2023
Jak zrobić pstrąg z grilla nadziewany ziołami
- Pstrągi skrapiamy obficie sokiem z cytryny i posypujemy solą.
- Na rozgrzanej patelni roztapiamy masło i dodajemy cebulę. Smażymy kilka minut aż się zeszkli.
- Dodajemy pieczarki i smażymy aż odparują większość wody. Dodajemy posiekaną pietruszkę i doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
- Farsz nakładamy do wnętrza pstrąga. Na wierzchu możemy położyć plasterki cytryny by wzmocnić aromat.
- Pstrągi przekładamy na rozżarzonego grilla i pieczemy przez ok 15 minut. Po tym czasie obracamy ryby na drugą stronę i pieczemy kolejne 10-15 minut.
- Jeżeli chcemy by ryby były bardziej soczyste w środku i mniej przypieczone od zewnątrz, to przed grillowaniem pstrągów możemy zawinąć je w folie aluminiową (niezbyt szczelnie).
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze