Sałatka z buraków z fetą

Przepis na Sałatka z buraków z fetą
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Sałatka z buraków z dodatkiem fety to klasyczne połączenie, które zna każdy wielbiciel sałatek. Nasz przepis przełamuje jej smak chrupiącymi pestkami dyni, które stanowią świetne uzupełnienie dla tej propozycji.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić sałatka z buraków z fetą

  1. Umieść buraki w dużym garnku z wodą, przykryj pokrywką, doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj przez 20-30 minut do miękkości – w zależności od wielkości buraków. Podczas gotowania sprawdzaj ich miękkość widelcem.
  2. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
  3. Obierz buraki ostrym nożem (najlepiej załóż do tego rękawiczki, żeby sok nie poplamił rąk) i pokrój na kawałki.
  4. Aby otrzymać dressing zmieszaj ocet, olej i sok z cytryny i delikatnie wymieszaj z burakami.
  5. Ułóż na półmisku, dodaj pokruszoną fetę , pestki dyni i pietruszkę.
LidiaKa Autor: LidiaKa

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.