Crumble z rabarbarem i truskawkami

Przepis na Crumble z rabarbarem i truskawkami
Czas przygotowania60 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 200 g drobnego cukru
  • 200 g i 3 łyżki mąki pszennej
  • 500 g pokrojonych truskawek
  • 375 g pokrojonego rabarbaru
  • 225 g brązowego cukru
  • 225 g masła
  • 80 g płatków owsianych

Promocje na składniki

Jak zrobić crumble z rabarbarem i truskawkami

  1. Rozgrzać piekarnik do 190°C.
  2. W dużej misce wymieszać cukier z 3 łyżkami mąki, truskawkami i rabarbarem.
  3. Przełożyć do naczynia żaroodpornego o wymiarach 22×23 cm.
  4. W osobnej misce wymieszać 200 g mąki z brązowym cukrem, masłem i płatkami, aby powstała kruszonka. Posypać tym owoce.
  5. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 45 minut, aż będzie z wierzchu rumiane. Podawać na ciepło, najlepiej z lodami.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.