Czekoladki z migdałami

Przepis na Czekoladki z migdałami
Czas przygotowania15 min + tężenie
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Czekoladki z migdałami to domowej roboty słodkie, małe czekoladki przygotowane z orzechów lub migdałów i czekolady, pokryte warstwą czekolady dla efektu gładkości. Polecamy jako słodki deser lub dodatek do kawy.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić czekoladki z migdałami

  1. Grubo posiekać migdały (lub orzechy).
  2. Każdą czekoladę stopić w oddzielnym garnuszku ustawionym nad garnkiem z gotującą wodą z 1/3 margaryny. Do każdej wmieszać 1/3 orzechów.
  3. Łyżeczką nakładać małe kupki czekolady z migdałami na dobrze wysmarowany tłuszczem arkusz folii aluminiowej. Zostawić, żeby zastygło.
  4. Resztę czekolady rozmieszać w margarynie tak jak poprzednio i oblewać czekoladki jedna po drugiej tak, aby były jak najbardziej gładkie i równe. Pozostawić do stężenia.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.