Szarlotka Lidlomix – przepis i wskazówki
22.04.2024
Dip z fasoli
10 min
średni
02.11.2023
Ten sycący dip z białej fasoli, z dodatkiem soku z cytryny, czosnku i oliwy z oliwek to idealny dodatek do krakersów, nachosów, chleba czy świeżych warzyw. Idealnie nada się na imprezę urodzinową czy wykwintną kolację.
Spis treści:
Składniki
- 1 puszka białej fasoli
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki soku z cytryny
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- ¼ szklanki posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz
Jak zrobić dip z fasoli
- Ząbki czosnku siekamy i odsączamy fasolę.
- Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę i przyprawiamy do smaku.
- Podajemy z pitą lub krakersami.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze