Przepis na karkówkę z grilla. Wskazówki od Blix
29.04.2024
Fasolka szparagowa z pieczarkami
15 min
średni
02.11.2023
Fasolka szparagowa z pieczarkami – ten smażony duet świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu, urozmaicający jego smak, np. do ziemniaków i mięsa. Polecamy.
Składniki
- 200 g fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej)
- 150 g pieczarek, w plasterkach
- sól, pieprz, czosnek granulowany
- 3 łyżki oleju roślinnego
Jak zrobić fasolka szparagowa z pieczarkami
- Fasolkę szparagową wrzucić do wrzącej wody i gotować ok 5 min, żeby trochę zmiękła.
- Rozgrzać olej na patelni. Wrzucić pieczarki i podsmażać chwilę, aby woda z nich wyparowała.
- Dorzucić fasolkę, doprawić i smażyć jeszcze chwilę, aż widocznie się przyrumienią. Podawać jako dodatek do obiadu np. ziemniaków lub samodzielny, mały posiłek.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze