Grillowane szparagi z boczkiem

Przepis na Grillowane szparagi z boczkiem
Czas przygotowania25 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • szparagi
  • boczek lub chuda dobra szynka w plasterkach
  • ser żółty w plastrach + trochę startego do posypania

Promocje na składniki

Jak zrobić grillowane szparagi z boczkiem

  1. Szparagi wrzucamy do wrzącej wody na 8-10 minut (zależy od wielkości szparagów).
  2. Następnie blanszujemy je w zimnej wodzie, najlepiej z lodem.
  3. Wysuszamy szparagi za pomocą papierowego ręcznika.
  4. Zawijamy je najpierw w cienki plasterek sera, a następnie w boczek lub szynkę.
  5. Wrzucamy na średnio rozgrzanego grilla. Czas grillowania: 10-15 min. Można użyć aluminiowej tacki, jeśli używacie grubsze plastry sera.
  6. Wykładamy na talerz i posypujemy startym serem.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.