Leczo z pepperoni

Przepis na Leczo z pepperoni
Czas przygotowania35 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Leczo z pepperoni to potrawa pomidorowo-paprykowa z dodatkiem podsmażonej kiełbasy pepperoni. Świetnie smakuje zestawiona z pieczywem, np. świeżą i chrupiącą bułką czy bagietką.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić leczo z pepperoni

  1. Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, cukinię i papryki i smażyć, aż będą miękkie, mieszając.
  2. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dodać pomidory z puszki, przykryć i dusić przez 5 minut.
  3. W osobnej patelni podsmażyć pepperoni aż się ładnie przyrumieni.
  4. Dodać do patelni z papryką, cukinią i pomidorami, wymieszać, przykryć i gotować przez 5 minut.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.