Przepis na karkówkę z grilla. Wskazówki od Blix
29.04.2024
Leczo z pepperoni
35 min
średni
02.11.2023
Leczo z pepperoni to potrawa pomidorowo-paprykowa z dodatkiem podsmażonej kiełbasy pepperoni. Świetnie smakuje zestawiona z pieczywem, np. świeżą i chrupiącą bułką czy bagietką.
Spis treści:
Składniki
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 2 cebule pokrojone w paski
- 1 żółta i 1 czerwona papryka, pokrojone
- 1 szczypta soli i pieprzu
- 2 łyżeczki papryki w proszku
- 2 puszki pomidorów, krojonych
- 250 g kiełbasy pepperoni pokrojonej w plasterki
- pół małej cukinii, pokrojonej
Jak zrobić leczo z pepperoni
- Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, cukinię i papryki i smażyć, aż będą miękkie, mieszając.
- Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dodać pomidory z puszki, przykryć i dusić przez 5 minut.
- W osobnej patelni podsmażyć pepperoni aż się ładnie przyrumieni.
- Dodać do patelni z papryką, cukinią i pomidorami, wymieszać, przykryć i gotować przez 5 minut.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze