Pieczony kurczak z czosnkiem i rozmarynem

Przepis na Pieczony kurczak z czosnkiem i rozmarynem
Czas przygotowania30 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Składniki

  • 2 filety z piersi kurczaka
  • 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • 2 łyżki suszonego rozmarynu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Promocje na składniki

Jak zrobić pieczony kurczak z czosnkiem i rozmarynem

  1. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C.
  2. Filety z kurczaka pokryć czosnkiem, a następnie posypać rozmarynem, polać sokiem z cytryny i doprawić solą i pieprzem. Włożyć do naczynia żaroodpornego lub brytfanki o wymiarach 22×32 cm.
  3. Piec w nagrzanym piekarniku przez 25 minut lub do czasu, gdy wyciekające soki będą przejrzyste (czas pieczenia zależy od grubości filetów).

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.