Podsmażane ziemniaczki czosnkowe

Przepis na Podsmażane ziemniaczki czosnkowe
Czas przygotowania40 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Podsmażane ziemniaczki czosnkowe z imbirem, kminem, kurkumą i sokiem z cytryny to pyszne, chrupiące ziemniaczki, które świetnie smakować będą zarówno z dodatkiem mięs i warzyw, jak i same. Polecamy wypróbować ten przepis na smażone ziemniaki.

Składniki

Promocje na składniki

Jak zrobić podsmażane ziemniaczki czosnkowe

  1. Pokroić nieobrany imbir na 3 grube plastry. Wyszorować ziemniaki pod bieżącą wodą i pokroić na plasterki. Rozgrzać oliwę na dużej patelni teflonowej.
  2. Wrzucić imbir, nieobrany czosnek, ziarna kopru włoskiego, kminu oraz kurkumę. Podsmażać na oliwie około minuty.
  3. Wrzucić na patelnię ziemniaki i wymieszać. Smażyć około 5 minut, aż się przyrumienią. Dolać wodę i gotować ziemniaki na patelni pod przykryciem 25-30 minut, potrząsając od czasu do czasu patelnią.
  4. Wyjąć z patelni imbir i czosnek. Posolić ziemniaki i skropić sokiem cytrynowym. Można też rozgnieść ząbki czosnku w prasce i wymieszać z ziemniakami.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.