Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozgrzać piekarnik do 200 C.
Biszkopt: w misce zmiksować żółtka z cukrem i aromatem waniliowym. W osobnej misce ubić na sztywno białka z cukrem pudrem, a następnie przelać je do żółtek. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać wprost na białka. Wymieszać wszystko delikatnie ubijaczką.
Wyłożyć mieszaninę na przygotowaną blachę i piec w nagrzanym piekarniku przez 15-20 minut.
Ściereczkę posypać cukrem i delikatnie wyłożyć na nią upieczony biszkopt, odwracając blachę do góry dnem. Usunąć papier do pieczenia i zwinąć biszkopt wraz ze ściereczką. Odstawić, aby ostygł.
Przygotować nadzienie: ubić śmietanę z wanilią i wymieszać z truskawkami.
Delikatnie rozwinąć biszkopt i posmarować masą. Ponownie zawinąć i wstawić do lodówki, aby masa nieco stężała.