Mąkę wyrobić na gładkie ciasto z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut.
Wymieszać dobrze śmietanę z masą makową i cynamonem.
Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach ok. 35 cm x 20 cm (i około 3 mm grubości). Na cieście równomiernie rozłożyć masę makową.
Zaczynając od dłuższego brzegu zawijać ciasto, jak na roladę. Gotowa rolada powinna mieć ok. 3 cm średnicy. Owinąć w folię spożywczą i ponownie wstawić do lodówki na 30-60 minut.
Rozgrzać piekarnik do 180 C; dużą blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem.
Pokroić roladę na plastry szerokości 4 mm i układać je na przygotowanej blasze. Piec przez 20 minut w rozgrzanym piekarniku. Gotowe ciastka ostudzić i przechowywać w szczelnym pojemniku.