Przepis na karkówkę z grilla. Wskazówki od Blix
29.04.2024
Cukinia faszerowana ricottą
25 min
średni
02.11.2023
Cukinia faszerowana ricottą to pyszne i pięknie wyglądające koreczki z cienkich plasterków cukinii, wypełnionych serem ricotta. Taka przekąska świetnie sprawdzi się na każdym przyjęciu czy imprezie. Polecamy wypróbować tę propozycję.
Składniki
- 1 mała cukinia
- ser ricotta
- olej roślinny
- sól i pieprz
Jak zrobić cukinia faszerowana ricottą
- Cukinię dobrze umyć i pokroić na cieniutkie, długie paski. Można to zrobić ostrym nożem lub obieraczką do warzyw.
- Rozgrzać olej na patelni. Podsmażyć każdy pasek cukinii, a by nieco zmiękł.
- Ricottę wymieszać z solą i pieprzem. Nakładać trochę sera na łyżeczkę, a później na środek paska cukinii. Zwinąć w rulonik i postawić na platerze. Powtarzać.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze