Bułka paryska na miodzie z automatu

Przepis na Bułka paryska na miodzie z automatu
Czas przygotowania180 min
Poziom trudnościśredni
02.11.2023

Bułka paryska na miodzie z automatu to świeżo pieczona, domowa bułka paryska o słodkawym posmaku. Wspaniale nada się jako podstawa śniadania na słodko: np. podawana z owocowym dżemem lub kremem orzechowo-czekoladowym.

Składniki

  • 180 ml (3/4 szklanki) wody
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 2/3 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 275 g (2 szklanki) mąki chlebowej
  • 1 i 1/2 łyżeczki aktywnych suchych drożdży

Promocje na składniki

Jak zrobić bułka paryska na miodzie z automatu

  1. Włożyć składniki do automatu do chleba zgodnie z instrukcjami producenta. Czas pieczenie zależy od modelu automatu.

Komentarze

Odpowiedź dla użytkownika
Dziękujemy! Twój komentarz został wysłany do weryfikacji.
Coś poszło nie tak.

Ten przepis nie ma jeszcze komentarzy.