Przepis na karkówkę z grilla. Wskazówki od Blix
29.04.2024
Wątróbka z pieczarkami
25 min
średni
02.11.2023
Składniki
- 500 g wątróbki drobiowej
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki masła
- 250 g pieczarek
- sól i pieprz do smaku
- 3 łyżki śmietany
- natka pietruszki do dekoracji
Jak zrobić wątróbka z pieczarkami
- Wątróbkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na małe kawałki.
- Obtoczyć wątróbkę w mące.
- Na patelni rozgrzać masło i smażyć wątrobę przez kilka minut.
- Pieczarki umyć i dodać na patelnię.
- Dodać śmietanę, pół szklanki wody, przykryć patelnię i dusić wszystko jeszcze 10 – 15 minut.
- Przełożyć na talerze i posypać natką pietruszki.
Podoba Ci się ten artykuł?
Komentarze